XBRL
ESG un ilgtspēja
ESEF
Starptautisks bizness

Orients Audit & Finance kļūst par pirmo XBRL International pārstāvi Baltijā

Vairākus gadus Orients Audit & Finance komanda mērķtiecīgi būvē savu kompetenci un zināšanas finanšu un nefinanšu atskaišu digitalizācijas jomā, pamatojoties uz XBRL atvērto datu standartu.

Mūsu galvenais partneris XBRL korporatīvajām sistēmām un rīkiem ir CoreFiling — komanda, kas atrodas Oksfordā, Apvienotajā Karalistē, un pirms desmit gadiem izgudroja Inline XBRL standarta specifikāciju.

Mēs esam pagodināti pirmiem Baltijā kļūt par daļu no profesionālās XBRL International domubiedru kopienas, kuras mērķis ir veicināt XBRL atvērto datu standarta sniegto priekšrocību izmantošanu korporatīvajā pasaulē. Tas sasaucas ar mūsu tieksmi sniegt visaugstākās vērtības pakalpojumus saviem klientiem Baltijā un Skandināvijā. 

– komentē Orients Audit & Finance partnere, biznesa attīstībā un digitalizācijā, Jekaterina Novicka.

Orients ir vadošais XBRL sistēmu konsultāciju birojs Baltijā un Skandināvijā. Mūsu klientu vidū ir bankas, ministrijas, valsts iestādes un uzņēmumi. Orients galvenā kompetence ir biržā kotētu uzņēmumu konsultēšana par SFPS digitālās taksonomijas pielietošanu saskaņā ar Eiropas vienoto elektronisko formātu (ESEF). Mums ir arī savs “know-how” par to, kādā veidā ESRS digitālā taksonomija var palīdzēt CSRD direktīvas subjektiem strukturēti veidot iekšējos procesus un datu pārvaldību, lai nodorošinātu efektīvu un ticamu ilgtspējas ziņu sniegšanu. 

"Mēs esam ļoti priecīgi sveikt Orients Audit & Finance XBRL International konsorcijā un ceram, ka tagad Orients komanda ar vēl lielāku jaudu pievienosies centieniem palīdzēt uzlabot biznesa pārskatus visā pasaulē," 

- atzīmēja XBRL International izpilddirektors, Džons Tērners.

Visbeidzot, mēs redzam milzīgu potenciālu sistēmās, kas ir balstītas uz XBRL un mākslīgā intelekta sinerģijas, un tiek ieviestas ar mērķi paaugstināt korporatīvo datu harmonizāciju un to efektīvu izmantošanu. Tieši tādu sistēmu ieviešanu nodrošina Orients Audit & Finance sadarbībā ar Corefiling. To mērķis ir palīdzēt organizācijām veidot vienotus efektīvus procesus un automatizētas atskaities.

“Esot profesijā vairāk nekā divdesmit piecus gadus, esmu sapratusi, ka strauji mainīgajā revīzijas un grāmatvedības pasaulē tie, kas nevirzās uz priekšu, ar katru dienu atpaliek. Tāpēc mūsu galvenais fokuss ir ieguldījums Orients komandā, lai veidotu stipru ekspertīzi uz rezultātu orientētās digitālās sistēmās un ilgtspējas jomas zināšanās. Pievienošanās XBRL International ir svarīgs solis mūsu ceļa turpināšanai, lai kļūtu par viedo digitālo datu un procesu pārvaldības platformu bez ģeogrāfiskām robežām.” 

- komentē Orients Audit & Finance vadoša partnere un zvērināta revidente, Natālija Zaiceva.

Orients Audit & Finance komanda ir atvērta vietējai un pārrobežu sadarbībai XBRL sistēmu un atskaišu jomā. Nākamajos gados mūsu mērķis ir izglītot par XBRL sistēmām un to iespējām Latvijas grāmatvežu, revidentu un ilgtspējas speciālistu kopienu. Mēs turpināsim darbu, lai veidotu Latvijas XBRL jurisdikcijas pārstāvniecību XBRL International konsorcijā. Lūdzu, informējiet mūs par savu interesi pievienoties šai iniciatīvai, lai varētu strādāt kopā.

Ja rodas jautājumi par mūsu pakalpojumiem vai vēlaties uzsākt sadarbību, lūdzu, sazinieties ar mūsu partneri un XBRL eksperti Jekaterinu Novicku, rakstot uz jekaterina@orients.lv.

Plašāka informācija par XBRL International ir pieejama mājaslapā: https://www.xbrl.org/

Vairāk informācijas par ziņošanu ESEF formātā un XBRL sistēmām te: https://www.orients.lv/expertise/esef-reporting/ 

Vairāk informācijas par ilgtspējas pārskata revīziju un konsultatīviem pakalpojumiem te: https://www.orients.lv/expertise/ESG/ 

Jekaterina Novicka

Partnere, digitizācija un ESG datu sistēmas